bila bicara perlu berhati-hati, penulisan perlu dari hati...

selesai PRU14

Rabu yang lepas 09/05/2018 selesai sudah pilihan raya tapi masih banyak pahat yang berbunyi. bagi aku sendiri kenapa nak gaduh2 negara kita kan dah aman damai dan tak perlu bertegang urat tekak menyatakan sape yang benar sape yang salah. hak mengundi kan terletak pada individu dan rakyat layak mengundi siapa yang mereka mahukan.

kita tengok la kerajaan baru ini mentadbir macam mana pulak, kalau elok Alhamdulillah akan tetapi kalau sebaliknya kita tukar yang lain pulak nanti. tiada isu tindas menindas aku sebagai rakyat Malaysia dah menjalankan tanggungjawab pemilihan ini. sudah2 lah memburuk-buruk kan sesiapa kerana nanti takut orang luar yang akan ambil kesempatan. marilah kita sepakat untuk memajukan dan memakmurkan negera bersama kerajaan baru ini.

bukan aku nak cakap banyak pasal perkara ni, just nak ingatkan diri sendiri serta rakan-rakan yang tak sudah2 berfikiran negatif dalam banyak perkara. dan aku takut sangat bila kita berpecah belah nanti. Walau apa pun yang berlaku mesti ada hikmah disebalik semua ini, kita berdoa semoga Allah permudahkan semua ini dan menjadi iktibar kepada kita.

sebelum pilihanraya aku balik menunaikan tanggungjawab aku sebab aku mengundi di Terengganu. membantu mana yang baik dan boleh, menyelidik mana yang sepatutnya aku pilih. dah dapat keputusan aku balik untuk melakukan rutin seperti biasa. walaupun begitu aku tetap melihat perkembangan semasa berkenaan negara yang sangat aku cintai dan sayangi, demi masa depan anak2 serta keturunan aku akan datang. semoga keputusan yang rakyat buat akan dapat banyak membantu rakyat menjadi lagi baik... insyA Allah

Hari ini Birthday saya yang ke 39

Assalamualaikum semua, hari ini adalah hari yang bersejarah untuk saya kerana tarikh hari ini lah saya dilahirkan oleh seorang wanita gagah dan sangat penyayang... iaitu mak saya. saya sangat bangga dengan mak dan abah saya kerana mereka mampu membesarkan saya menjadi manusia yang berguna... amin

hari ini dah 39 tahun saya lihat dunia dan alam fana ini, sangat bertuah kerana masih diberi peluang oleh PENCIPTA. kepada adik beradik yang sentiasa membantu dan menyokong saya dalam apa jua yang saya lakukan, jatuh bangun kami sama2 berusaha...

buat anak2 tersayang ibu doakan selagi hafaz dikandung badan ibu tidak akan putus2 berdoa akan kesejanteraan kalian di dunia dan akhirat.

buat insan yang amat saya cintai iaitu suami, saya sangat sayang awk dan tidak dapat gambarkan dengan kata-kata betapa saya sangat menyayangi dan menyangjungi awk... saya akan



family day 3g Haji Abdul Malek 28-29 April 2018

pada 28 & 29 April yang lalu kami sekeluarga mengadakan hari keluarga 2018 sebelah suami di Gold coast Melaka. Perancangan berjalan dengan lancar sekali dan aku sangat berpuas hati dengan aktiviti yang telah dijalankan.

akan tetapi penginapan yang kami kunjungi ini sangat mendukacitakan. baru je check in pada pukul 2 petang dah black out dah la 2 kali pulak tu. sebelah pantry pulak bocor, aku tak tahu la macam mana maintenance dia. bukan itu sahaja sarapan pagi pukul 8 baru ada, sebelum ini walaupun aku pergi ke Hotel 3 bintang lain sekali pun sarapan dah tersedia pukul 7 pagi dan teratur. ini tidak, dengan pinggan mangkuk masih basah ada pulak tu cawan masih lagi kotor...
 

kolam dia pulak tak berapa bersih dan berbahaya... aku rasa tak akan jejak lagi di situ. 

ni la keluarga besar kami... 3 Generasi Keluarga Haji Abdul Malek... 

pada malam hari ada dinner dan tema dia adalah Kesultanan Melayu Melaka... tengok la hero saya ni bukan main lagi gaya dia... huhuhu 

Mak Yong pakai simple2 sudah... hehehehe